bijuterii_de_argint_logo B&S Collection
Istoric bijuterii

      Argintul a fost dintotdeauna un metal valoros, chiar de cand a fost descoperit- in jurul anului 4000 BC. Popularitatea argintului a crescut de-a lungul timpului datorita faptului ca are o abilitate unica de a fi modelat pentru a tine pasul cu moda in timp. Argintul are o paleta larga de utlizari, de la compnente pentru calculatoare, la invelisul invizibil al geamurilor termopan si pana la fabricarea monedei multor tari si puteri ale lumii. Dar cel mai frecvent si mai notabil, argintul a fost utilizat de-a lungul vremii pentru fabricarea bijuteriilor datorita frumusetii sale. Primele mine de argint dateaza din jurul anului 4000 BC si se afla in Anatolia (Turcia de astazi). Aceasta a fost sursa principala de argint pentru majoritatea
culturilor in dezvoltare din acea parte a lumii. In jurul anului 3000 BC a inceput sa se inregistreze un efort din ce in ce mai intens in exploatarea minelor de argint odata cu extinderea valorii argintului in intreaga lume. Se crede ca poporul chinez a imbunatatit rafinarea argintului in jurul anului 2500 BC pentru a-l face mai atragator, mai usor de prelucrat si excavat.Dupa cativa ani minele din Grecia au devenit principalele producatoare de argint pentru restul lumii.Aceasta a continuat pentru multe secole
pana cand Spania a devenit puternica prin zacamintele proprii de argint, care le-au adus putere pe piata schimbului de bunuri. Spania a devenit principalul furnizor de argint pentru majoritatea tarilor din acea zona si folosea argintul pentru a-l preschimba cu mirodenii valoroase si cu alte bunuri.
Argintula inceput sa devina si mai apreciat in lume cand au fost descoperite America de Nord si de Sud.
      In Mexic si in Peru s-au descoperit mine importante de argint care le-au surclasat pe cele descoperite pana atunci in est. La scurt timp s-a spus ca mai mult de trei sferturi din cantitatea de argint din lume s-a extras din minele din Mexic si Peru.
      Odata cu evolutia tehnologiei au evoluat metodele de extragere a argintului la un proces mai rafinat intensificand-usi valoarea la o noua etapa cu intrebuintari multiple.
In zilele noastre, Mexicul si Peru inca produc cea mai mare parte de argint din lume.
      Odata cu inceperea extragerii argintului din toate partile lumii au aparut stiluri diferite si modalitati diverse de a purta argintul. Argintul a fost cunoscut dintotdeauna ca fiind un metal care intensifica frumusetea pietrelor pretioase precum diamantele. Multe femei dar si barbati au purtat de-alungul secolelor bijuterii impunatoare din argint pentru a-si arata puterea.
      Bijuteriile din argint au o varietate de stiluri si texturi. Argintul obisnuit care este folosit pentru fabricarea bijuteriilor este foarte bine polishat si reflecta lumina frumos. Dar argintul are o varietate de finisari cum ar fi rodinarea. Aceasta da argintului o caracteristica a aurului alb.
      Cel mai cunoscut argint din zilele noastre este argintul sterling care inseamna 92.5 %argint, restul procentului fiind format din cupru, zinc, sau nichel. Acest tip de argint este cel mai cunoscut deoarece este mai durabil decat argintul pur dar totusi isi mentine frumusetea.

Bijuterii celebre

Golden Jubilee

 
 
Colier din monede persan
 
   
Jubilee este considerat cel mai mare diamant din lume. Are 547.67 carate si este diamantul taiat cu cele mai multe fatete. A fost descoperit in Thailanda si a fost daruit regelui acestei tari in 1997, la aniversarea a 50 de ani de la incoronare.
   


Hope Dimond

Hope Diamond

   
Hope are 45.52 carate si a fost gasit in India in secolul 17 de catre Jean Baptiste Tavernier. Este diamantul cu cea mai intensa culoare de albastru din lume iar legenda spune ca provine de la ochiul unui idol dintr-un templu indian si ca a adus numai ghinion celor care l-au detinut.
   

Centenary Diamond
Centenary Diamond
   
Centenary este cel mai mare diamant din lume de culoare D (cea mai buna culoare). Piatra are 273.85 carate si a fost taiata de Gaby Tolkowsky, cel care a taiat si Golden Jubilee si cel care, in 1919, a pus la punct taietura "brilliant"
   


Black Orlov
Black Orlov Diamond
   
Black Orlov are 67.5 carate si este un diamant de culoare metalica foarte inchisa. A fost botezat astfel dupa proprietara sa de la jumatatea secolului 18, Printesa Nadia Vyegin Orlov.
   

Star of Season
Star of Season Diamond
   
Star of the Season are 100.10 carate si a fost vandut la Geneva pentru suma de 16.548.750 USD, devenind astfel cel mai scump diamant din lume.
   


Incomparable Diamond
Incomparable Diamond
   
Incomparable a fost descoperit in vestul Africii si are 407.48 carate fiid taiat dintr-un dimant mai mare de 890 carate. Din punct de vedere al marimii este considerat al treilea diamant din lume, dupa Golden Jubilee si Star of Africa.
   
Home Page | Produse | Istoric bijuterii | Despre noi | Contact |